Aggasztó jogi probléma

Esetleg megoldhatatnak látszó jogi problémák aggasztanak?


A Melletted vagyunk program egy díjmentes és bizalmas tanácsadás, amelyet a programban résztvevő cégek biztosítanak munkavállalóik számára. A program célja, hogy segítse az igénybe vevőket munkahelyi és magánéleti problémáik kezelésében, megoldásában jogi, pénzügyi, életmódbeli, életviteli, valamint pszichológiai témákban.


Jogi tanácsadóink az alábbi témákban segítenek:

Fogyasztói jog (fogyasztóvédelem, garancia, internetes vásárlás)
Adásvétel (gépkocsi, ingatlan)
Családjog (válás, gyerektartás, gyermek elhelyezés)
Öröklés (vagyon és tartozás öröklése, végrendelet)
Bérbeadás (albérlet, végrehajtás, kilakoltatás, szerződések)
Tulajdonjog (közös tulajdon megszüntetése, szerződések)
Kölcsön ügyletek (kezesség, szerződések)
Kártérítés
Orvosi műhiba per
Hivatali ügyek intézése (pl. szabálysértések)
Büntetőjog (lopás, testi sértés, ittas vezetés, kábítószer fogyasztás, rongálás, családon belüli erőszak)


Munkahelyi jog:

Munkahelyi konfliktusok munkatársakkal
Munkahelyi lopás


Ha segítségre lenne szükséged, kattints a belépés gombra.

Szakértőink egy-egy cikkébe  itt bele olvashatsz.

________________________________________________________________________________________________________

Kölcsönadtál és a pénzt azóta sem láttad?- pénzkövetelések érvényesítéseGyakran előfordul, hogy valaki baráti  kölcsönt nyújt ismerősének és sajnos az is, hogy a megbeszélt határidőben azt nem kapja vissza. Ez és ehhez hasonló esetekben nyújthat megoldást a Fizetési Meghagyás, amellyel a pereskedés jó esetben elkerülhető és ahhoz képest mindenképpen olcsóbb és gyorsabb megoldást nyújt.

 Az ügyvéd vagy közjegyző előtt kezdeményezhető eljárásnak természetesen szintén van illetéke, az viszont mindössze a követelt összeg 3%-a -de minimum 5000Ft-, szemben a peres eljárás során fizetendő 6%-os illetékkel.

Az eljárás nem peres eljárás, azaz "alapesetben" nem kell bíróságra járni, az adóssal vitatkozni, stb, hanem egy megfelelően kitöltött és elektronikus úton továbbított dokumentumnak a Magyar Közjegyzői Kamara

(MOK) rendszere felé történő elküldésével kezdeményezhető. Amennyiben az adós a kézhezkapott meghagyásban foglaltak ellen a kézhezvételtől számított törvényes határidőn azaz 15 napon belül nem él un.

ellentmondással, úgy a meghagyásban foglaltak jogerőssé válnak, ami pedig  teljesen egyenértékű egy bírósági ítélettel, amit sok esetben több éves pereskedés előz meg. Amennyiben ezen határidőn belül az adós az ellentnondását benyújtja, úgy a polgári per szabályai szerint folytatódik az eljárás. /Közjegyző jogvitában nem dönt, az a Bíróság hatásköre/.

 3 millió forintig csak fizetési meghagyás útján érvényesíthetjük követelésünket, de -a fenti előnyökre tekintettel- e feletti összeg esetén is érdemes lehet meghagyás kezdeményezése.

Fontos, hogy minden esetben ismerni kel az adós pontos címét, hiszen ennek hiányában ezen eljárással nem, hanem csak per útján lehet a követelésünket érvényesíteni.

Fontos továbbá, hogy ha valaki ilyet kézhez kap, gondosan olvassa át és amennyiben jogtalannak érzi az abban foglaltakat, a határidő betartásával nyújtsa be ellentmondását.

Legyen természetes, hogy ha a posta küldemény érkezéséről értesít, azt minden esetben vegyük át, elkerülve ezzel a meglepetéseket. Saját praxisomból is több olyan esetet ismerek, amikor valakinél egy át nem vett fizetési meghagyás következményeként nemsokára már a végrehajtó jelentkezett, egy nem is feltétlenül jogos követelés behajtására, azaz egy meghagyás a beálló kézbesítési vélelem miatt úgy lett jogerős és végrehajtható, hogy a címzett arról nem is tudott

X A jelenlegi böngésződ nem támogatott!
Kérlek tölts le egy újabb böngészőt!

A jelenlegi böngésződ nem támogatott így az oldal több funkciója nem használható ezen a böngészőn keresztül.
Kérlek tölts le egy újabb böngészőt az alábbiak közül és látogass vissza újra azon keresztül!